Foglalható:
8-14 fő részére
A program részvételi díja: 20000.-/ fő

Látványos hétvégi disznóvágás finom falatokkal, helyben készült disznótoros ételekkel
Mátraszentlászlón. Ha még nem volt része egy hagyományos falusi-hegyi disznóvágásban, vagy már
volt és szeretné újra átélni, akkor itt a helye. Vegyen részt akár aktívan is a munkálatokban.


Hegyi módszertan: hamarabb érkeznek a fagyok, rendelkezésre áll vadhús…

Részletes programterv:

Péntek:
14:00- érkezés
18:00- vacsora
20:00- pálinka kóstoló, közben az eszközök előkészítése

Szombat:
7:30- megérkezik böllér urunk. A „jószág” életének utolsó pillanataiban, kegyeleti okokból csak a böllér és a segéde vesz részt!
7:45- a panzióból nyíló teraszon az első „jó reggelt„ pálinka után kezdetét veszi a disznótor. Ezután hozzálátnak a disznó feldolgozásának: perzselés, tisztítás, majd a felbontás. A vállalkozó szelleműek, akár
aktívan is részt vehetnek e folyamatokban, a kevésbé vállalkozó szelleműek, pedig erőt meríthetnek további pálinka felhörpintésével… A felbontás után a húsok kiválasztása történik, illetve a hurka, kolbász alapanyagainak összeállítása. Korlátlan pogácsa, pálinka, forralt bor, házi készítésű bodza szörp és forró tea fogyasztása!
10:00- Disznótoros reggeli: hagymásvér, pirított máj, vegyes paraszttál
13:00- ebéd, disznótoros finomságokkal.
Disznótoros ebéd:
Kemencében sült pecsenye, rozmaringos parázsburgonyával
Házi vegyes savanyúság
18:00- máris vacsoraidő.
Disznótoros vacsora:
Orjaleves házi cérnametélttel
Hagyományos lucskoskáposzta, tejföllel és kenyérrel
Kemencében sült hurka, kolbász,


Vasárnap:
8:00- svédasztalos reggeli kiegészítve az előző nap készített disznótoros ételekkel (abált szalonna, tepertő stb.)
Útravalóul kóstoló csomagot adunk ajándékba, hogy a vacsorára se legyen gondja!



A részvétel saját felelősségre történik. Amennyiben nem csak a szombati napra érkeznél, akkor szállást tudunk biztosítani 9000.-/fő/éj áron.